Zaščita pravic malih kmetov

Mali kmetje pridelajo na planetu Zemlja 70% naše hrane. V mnogih deželah pa so pod vse večjim pritiskom, ker jim pravico do zemlje in semen naenkrat odrekajo, ker jih ogroža nezmožnost plačevanja pravnega zastopanja in nizke cene hrane na svetovnem trgu. Ogrožajo jih tudi nezadostne investicije v podeželsko infrastrukturo.

2,5 milijard ljudi živi na površinah ki jih obdelujejo. 80% ljudi, ki na svetu trpijo zaradi lakote, živi na podeželju. Od 8. do 10. marca je bilo v Schwäbisch Hallu v Nemčiji srečanje več kot 400 predstavnikov malih kmetov, čebelarjev, ribičev, kmetijskih delavcev iz vsega sveta. Na kongresu naj bi skupaj oblikovali deklaracijo o pravicah kmetov. Od Združenih narodov zahtevajo sprejem deklaracije o pravicah kmetov, ki jo ZN že pripravljajo, aktualno pa jo nekatere članice ZN blokirajo. Zaključna deklaracija naj bi stvar premaknila iz mrtve točke in ZN naj bi zaščito pravic malega kmeta obravnavala že na naslednjem zasedanju. Več na www.global-peasants-rights.com

2017-07-23T17:49:27+01:00 Novičke|
x

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Potrjujem Zavračam Center zasebnosti Nastavitve zasebnosti Preberi več o Piškotkih