Več zrnatih stročnic v kolobarju in na krožniku 7. DEL

Kako kuhamo zrnje stročnic?

Zrnje preberemo in operemo. Kuhamo tri minute v vreli vodi. Odlijemo vodo in prelijemo zrnje s svežo vodo, v kateri ga namakamo čez noč.

Zjutraj vodo ponovno odlijemo in kuhamo v sveži vodi okoli 45 minut oziroma do mehkega zrnja.

Na začetku kuhanja dodamo lovorjev list ali druge začimbe po okusu, pet minut pred koncem kuhanja osolimo.

 

Recept za sojin namaz iz knjige Zrnate stročnice pridelava in uporaba, Založba Kmečki glas (Kocjan Ačko, D. in Ačko, A. 2016):

Sestavine za dve osebi:

  • 200 g kuhanega zrnja soje
  • 1 strok česna
  • sveži listi peteršilja
  • začimbe: rdeča paprika, kurkuma, če želimo bolj pikanten okus,
  • dodamo čili
  • ščepec soli

 

Priprava:

Najprej skuhamo sojo in odlijemo vodo v skodelico. Sojinemu zrnju dodamo strok česna, peteršilj, začimbe in dosolimo po okusu ter vse skupaj pretlačimo s paličnim mešalnikom. Gostoto sojinega namaza uravnavamo z vodo, v kateri se je kuhala soja.

2018-01-15T12:11:39+01:00 Nasveti strokovnjakov, Semenjalnica|
x

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Potrjujem Zavračam Center zasebnosti Nastavitve zasebnosti Preberi več o Piškotkih