V ekoloških živilih bistveno manj ostankov pesticidov

Ekološka živila skoraj nikoli ne vsebujejo toliko ostankov sredstev za zaščito rastlin, da bi bile dovoljene mere obremenitve presežene.  Raziskava, ki jo je opravil Inštitut za varnost hrane v EU na Norveškem in Islandiji je pokazala, da so našli ostanke pesticidov v 14% ekoloških pridelkov, ki so v prodaji na trgu, 0,7% ekoloških pridelkov je pokazalo tudi preseganje meje dovoljene obremenitve s pesticidi. Študija pove, da so ostanki pesticidov v ekoloških proizvodih delno ostanki v ekološki pridelavi dovoljenih zaščitnih sredstev kot bakra in Spinosada, del pa je posledica zanašanja strupov iz sosednjih parcel, kjer delajo konvencionalno. Pri vsem skupaj pa je tako, da se pridelki iz ekološke pridelave z ostanki strupov sploh ne bi smeli prodajati.  Od testiranih proizvodov iz konvencionalne pridelave, je imelo 47% pridelkov ostanke pesticidov, predvsem jih je bilo veliko v brokoliju, v papriki in namiznem grozdju.

Schrott und Korn 06/17

2017-08-01T21:55:35+02:00 Novičke|
x

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Potrjujem Zavračam Center zasebnosti Nastavitve zasebnosti Preberi več o Piškotkih