Komplet ekoloških semen 2017-02-13T09:53:20+01:00

Nosilna-VreckaSemena kulturnih rastlin so dragocena dediščina, ki smo jo za preživetje naše in prihodnjih generacij dolžni ohraniti. Vrtnarjenje na ekološki način je preprosto in poceni; s spoštovanjem naravnih zakonitostih, ki jih lahko razume vsak,  si sami pridelamo hrano brez uporabe dragih mineralnih gnojil in fitofarmacevtskih zaščitnih sredstev.  Z ekološko pridelavo ščitimo naravne vire: vodo, zrak in tla ter omogočamo sožitje živim bitjem, s katerimi si delimo svet. V inštitutu Ekosemena si prizadevamo za ponovno povečanje samooskrbe z zdravo zelenjavo in uveljavljanje odpornih, ekološko pridelanih sort rastlin. Oblikovali smo vrečko ekoloških semen, ki smo jo poimenovali Komplet ekoloških semen. 

V Komplet ekoloških semen smo vključili semena Bio Valentin Semenarne Ljubljana, z namenom spodbujati slovenska podjetja, in semena nemške semenarne Bingenheimer Saatgut ter se tako povezali tudi s širšim evropskim prostorom.

Pri sestavi kompleta smo sledili naslednjim kriterijem: enostavnost vzgoje, pogostnost uporabe zelenjave v prehrani, razporejenost čez leto, primernost vrste za našo klimo, pozitivne lastne izkušnje s pridelovanjem.

V kompletu so naslednja ekološko pridelana semena :

Grah Rondo

Grah Rondo

Zgodnja, srednje visoka sorta, rabi oporo. Stroki do 12 cm dolgi, zrnje zelo okusno. Dobri sosedje so korenček, kumare, solata, zelje, koper.

Redkvica Saxa 3

Redkvica Saxa

Dobro uspeva na rahlih, humoznih tleh. redkvice so dobre sosede solati, korenčku, fižolu, paradižniku in špinači.

Korenček Nantaise

Korenček Nantes

Dobro uspeva v globokih, humoznih tleh, ki naj ne bodo gnojena s hlevskim gnojem. Dobri sosedje so čebula, por, grah, paradižnik, redkvice, blitva.

Rdeča pesa Detroit 2

Rdeča pesa Detroit

Primerna za zgodnje in pozno pridelovanje – julijska setev.Sorta daje srednje velike gomolje, brez kolobarjev. Dobri sosedje so koleraba, solata berivka, kumare, grah.

Peteršilj Domači listnik

Peteršilj Domači listnik

Dobro uspeva v globokih, humoznih tleh, ki naj ne bodo gnojena s hlevskim gnojem. Dobri sosedje so čebula, paradižnik, redkvice.

Špnača Matador

Špinača Matador

Hitrorastoča sorta, primerna za spomladansko ali jesensko setev.

Bazilika Genovese

Bazilika Genovese

Enoletnica, z večjimi, svetlo zelenimi, aromatičnimi listi. Dobro uspeva ob paradižniku in kumarah. Bolje uspeva na sončnih legah.

Kumare Marketmore

Kumare Marketmore

Plodovi temno zeleni, do 25 cm dolgi. Potrebujejo dobro pognojena tla, veliko vode in sonca ter zavetno lego. Okusne za solato.

ledenka

Solata Ljubljanska ledenka

Oblikuje velike, srednje trde, pozno razvijajoče se glave zelenorumene barve, z rdečkastim robom. Zanesljiv pridelek. Priljubljena zaradi lepega, značilnega videza in odličnega okusa.

Elan

Motovilec Elan

Hitro rastoč, donosen in prijetnega okusa. Sejemo jeseni in pozimi, v vrste in rahlo zastremo s prstjo. V času kalitve vzdržujemo vlažna tla. Odporen na plesni.

 glatter-silber

Blitva Glatter Silber

Steblasta blitva s temnozelenimi listnimi ploskvami in širokimi, srebrnobelimi rebri. Sejemo cca  3 cm globoko. Donosna.  Rastlina lahko prezimi, če zaščitimo površino nad koreninsko grudo.

bucke

Bučke Serafina

sejemo v topla tla, maja, 3 cm globoko, 1 m narazen. Sorta je nova, v testiranju, za eksperimentalno gojenje. Ima kompaktno rast in ugodno razmerje med vegetativnim in plodnim delom rastline.  Plodovi cilindrični, temno zeleni marmorirani, gladki, pobiranje je enostavno.

Nakup kompleta semen

po elektronski pošti: info@organicseeds.si

Na tel: 00386 (0)1 530 44 07 fax: 00 386 (0)1 530 44 06

x

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Potrjujem Zavračam Center zasebnosti Nastavitve zasebnosti Preberi več o Piškotkih