O nas 2017-04-18T12:28:01+01:00

Poslanstvo in vizija in vizija inštituta

Inštitut prispeva k razvoju zdravega življenjskega okolja in uravnoteženi, z naravo usklajeni družbeni rasti ter k višji ozaveščenosti posameznikov na področju trajnostnega razvoja, s poudarkom na varovanju in zaščiti okolja ter ekološki pridelavi hrane. Vrednote, za katere si inštitut prizadeva, temeljijo na etičnem odnosu do okolja, na solidarnosti posameznikov, povezovanju organizacij in na znanju.

Inštitut cilje dosega z raziskovanjem in razvojem produktov in storitev na področju trajnostnega okoljevarstvenega razvoja, ozaveščanjem prebivalstva ter spodbujanjem in pospeševanjem razvoja sorodnih organizacij v Sloveniji in drugod po Evropi. Informacije, znanje in izkušnje pozitivno vplivajo na uresničevanje ciljev skupnosti. Sodelujemo z domačimi in mednarodnimi sorodnimi organizacijami, spodbujamo mreženje z drugimi predstavniki civilne družbe ter državnimi institucijami. Uresničujemo  evropsko politiko in zaveze, ki jih narekujeta tako krovna evropska strategija Evropa 2020, kakor tudi evropska strategija na področju biodiverzitete, katere namen je doseganje trajnostnega razvoja in vključevanje okoljevarstvenih tem in skrbi v druge sektorske politike.

x

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Potrjujem Zavračam Center zasebnosti Nastavitve zasebnosti Preberi več o Piškotkih