Poslanstvo inštituta 2017-04-18T12:14:59+01:00

Ekološko pridelana semena kulturnih rastlin za zdravo prehrano postajajo vse večja dobrina sodobnega časa.

Dolžni smo ohraniti semena, ki prehajajo iz generacije v generacijo in v današnji družbi postajajo vse bolj dragocena. Ohranjanje semen ekološko vzgojenih, starih sort rastlin predstavlja odgovorno ravnanje vsakega posameznika. Prepričani smo, da gensko manipulirane rastline, ki jih ustvarjajo sodobne korporacije,  ne sodijo v naše okolje.

Seme je zlato sodobnega časa. Vzporednice med zlatom in semeni so velike. Na primeru dobre prakse iz Švice smo se prepričali, da imajo tradicionalne družine poleg naložbe v zlato tudi banko semen. Združevanje dveh tradicionalnih konzervativnih naložb – zlata in semen  – predstavlja dragoceno dobrino posameznika, družin in podjetij. Vsi, ki se zavedamo pomembnosti obeh naložb prihodnosti, smo lahko v prednosti.

buce

Želimo skupaj organizirati hranilnico ekološko pridelanih semen! Zato vljudno vabljeni vsi, ki imate neoporečna stara semena, da se nam pridružite.

Semena bodo hranjena v Sloveniji. Pod nadzorom strokovnjakov bomo mladim in novim generacijam omogočili, da bomo v prihodnje pridelovali zdravo hrano v sožitju z naravo.

 

 

x

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Potrjujem Zavračam Center zasebnosti Nastavitve zasebnosti Preberi več o Piškotkih