Pravni pogoji 2014-02-25T10:19:03+01:00

Spletno mesto www.organicseeds.si (v nadaljevanju: spletno mesto) je vzpostavljeno z namenom ponuditi uporabnikom spletnega mesta informacije glede dejavnosti EKOSEMENA – ORGANICSEEDS, Inštituta za ekološke raziskave in trajnostni razvoj.

Uporaba spletnega mesta www.organicseeds.si

Storitve spletnega mesta www.organicseeds.si je dovoljeno uporabljati zgolj za osebno, nekomercialno uporabo, razen če ni s temi pogoji uporabe ali s posebnim dogovorom drugače določeno. Pravila uporabe so objavljena na samem spletnem mestu. Prepovedano je kakršno koli nedovoljeno kopiranje vsebine spletnega mesta www.organicseeds.si v celoti ali po delih in vključevanje v drugo spletno stran. Prepovedana je uporaba avtomatskih poizvedb ali drugih robotov, ki avtomatsko pridobivajo podatke iz spletnega mesta www.organicseeds.si na drugačen način ali avtomatsko posegajo ali komunicirajo s spletno stranjo www.organicseeds.si .

 

Za vsako komercialno uporabo spletnega mesta je potrebno skleniti predhoden dogovor z avtorji www.organicseeds.si (EKOSEMENA – ORGANICSEEDS, Inštitut za ekološke raziskave in trajnostni razvoj). Uporabnikom oz. obiskovalcem spletne strani www.organicseeds.si so izrecno prepovedana vsa naslednja dejanja, za katera se uporabnik izrecno zavezuje, da jih ne bo izvajal niti poskušal izvajati:

 • uporaba storitve z namenom objavljanja ali propagiranja katere koli vsebine in/ali dejavnosti, ki je v nasprotju z veljavno zakonodajo in/ali javnim redom in moralo, izrabljanje storitve v komercialne, nelegalne ali kakršne koli druge namene od tistih, ki so določeni v teh pogojih uporabe,
 • distribuiranje avtorsko zaščitenih vsebin ali vsebin, ki so v lasti druge pravne ali fizične osebe,
 • uporaba računalniških kod, škodljivih programov ali česar koli, kar bi lahko motilo, onesposobilo ali škodovalo tej storitvi, ponudniku storitve in njegovi programski ter strojni opremi ter telekomunikacijskim napravam ali elektronskemu komunikacijskemu omrežju,
 • kakršno koli poseganje ali poskus poseganja v programsko in/ali izvorno kodo storitve z namenom ali posledico spremeniti pogoje delovanja storitve; zlasti omogočiti uporabo storitve z drugega spletnega mesta ali dobiti dostop do podatkov o tretjih osebah,
 • kakršni koli poizkus pridobiti, zbirati, uničevati, spreminjati in/ali shranjevati osebne podatke drugih uporabnikov in podatke, ki jih ti uporabniki vnesejo z namenom uporabe storitve.

Pravice intelektualne lastnine

Vsa vsebina strani www.organicseeds.si je avtorsko pravno zaščitena kot individualna stvaritev oziroma kot podatkovna zbirka. Varstvo zajema zlasti podatke, besedila, multimedijske vsebine, programsko opremo ter HTML, java, flash in ostalo kodo. Avtorsko pravno zaščitene vsebine je dovoljeno uporabljati zgolj za zasebne, nekomercialne namene, v kolikor posamezen način uporabe ni prepovedan s temi pravili uporabe ali veljavno zakonodajo.

Omejitev odgovornosti

Vsebine spletnega mesta so informativnega značaja in EKOSEMENA – ORGANICSEEDS, Inštitut za ekološke raziskave in trajnostni razvoj ne prevzema nikakršne odgovornosti za točnost, popolnost ali ažurnost objavljenih podatkov ali za kakršno koli škodo, ki bi uporabniku spletnega mesta utegnila nastati zvezi s točnostjo, popolnostjo ali ažurnostjo objavljenih informacij. Vsi uporabniki uporabljajo vse objavljene vsebine izključno na lastno odgovornost.

Pri www.organicseeds.si se zavezujemo, da si bomo prizadevali, da bo celotna vsebina spletnega mesta visoko kvalitetna, estetska, stalno dostopna, zakonita in ažurna ter da ne bo vsebovala nezakonitih ali moralno spornih elementov kot tudi ne kakršnih koli virusov, trojanskih konjev ali podobnih dejavnikov, ki bi lahko škodovali omrežni infrastrukturi.

V zvezi z zagotavljanjem spletnega mesta www.organicseeds.si veljajo naslednje omejitve odgovornosti, razen če v teh pogojih uporabe ni drugače določeno:

 • ne prevzemamo odgovornosti za vsebino, dostopnost, delovanje in brezhibnost spletnega mesta www.organicseeds.si, zlasti ne odgovarjamo za resničnost, pravilnost in zakonitost vsebin, na povezanih spletnih medijih.
 • ne prevzemamo odgovornosti za kakršno koli morebitno škodo, ki bi nastala uporabniku zaradi nezmožnosti uporabe spletnega mesta www.organicseeds.si, zaradi zaupanja v vsebino storitve spletnega mesta www.organicseeds.si, zaradi izgube podatkov ali zaradi drugih razlogov povezanih z delovanjem in dostopnostjo spletnega mesta www.organicseeds.si.
 • ne prevzemamo odgovornosti za izgubo vsebin in vsebinskih motivov, ki so posledica napačne uporabe, tehnične neustreznosti računalnika in neznanja ali nespretnosti uporabnika.
 • ne prevzemamo odgovornosti za vsebino objavljenih prispevkov gostujočih avtorjev
 • ne moremo zagotavljati delovanja storitve v primeru izpada omrežja pogodbenih partnerjev.

EKOSEMENA – ORGANICSEEDS, Inštitut za ekološke raziskave in trajnostni razvoj si pridržuje pravico, da kadarkoli in brez predhodnega opozorila spremeni, doda ali odstrani katerokoli od vsebin spletnega mesta, iz katerega koli razloga in za kakršno koli obdobje, brez predhodnega obvestila, prekine zagotavljanje storitev spletnega mesta www.organicseeds.si, če meni, da je to potrebno in ne prevzema s tem v zvezi nobene odgovornosti za kakršne koli posledice takšnih sprememb. Vse informacije, teksti in podobe na spletnem mestu so predmet avtorske zaščite ter drugih oblik zaščite intelektualne lastnine. Prepovedano je kakršnokoli reproduciranje, razen izključno za osebno uporabo in v nekomercialne namene, pri čemer se morajo ohraniti tudi vsa navedena opozorila o avtorskih ali drugih pravicah in na vidnem mestu navedeni vir podatkov oz vsebine v obliki: »Vir:www.organicseeds.si«.

 Zbiranje in varovanje osebnih podatkov

EKOSEMENA – ORGANICSEEDS, Inštitut za ekološke raziskave in trajnostni razvoj, ne zbira osebnih podatkov in podatke o pravnih osebah, ki mu jih posredujejo uporabniki spletnega mesta.

Spletno stran želimo vzdrževati na način, da obiskovalcem nudi enostavno uporabo in zagotavljanje želenih informacij. V ta namen uporabljamo ‘piškotke’ (angleško Cookies), majhne tekstovne datoteke, ki se ob obisku naše spletne strani shranijo na vaš računalnik. Ti piškotki ne omogočajo osebne identifikacije obiskovalcev naše spletne strani. S pomočjo piškotkov zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in jih ne uporabljamo za potrebe oglaševanja.

Spletno stran želimo vzdrževati na način, da obiskovalcem nudi enostavno uporabo in zagotavljanje želenih informacij. V ta namen uporabljamo ‘piškotke’ (angleško Cookies), majhne tekstovne datoteke, ki se ob obisku naše spletne strani shranijo na vaš računalnik. Ti piškotki ne omogočajo osebne identifikacije obiskovalcev naše spletne strani. S pomočjo piškotkov zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in jih ne uporabljamo za potrebe oglaševanja.

V osnovi obstajajo naslednje vrste piškotkov:

 1. potrebni piškotki, brez katerih spletna stran ne deluje pravilno (npr. shrani izdelke, ki ste jih dali v nakupovalno košarico)
 2. piškotki, ki skrbijo za funkcionalnost spletne strani (spletna stran si zapomni, kateri jezik ste izbrali in vam ga ob ponovnem obisku ponudi sama). Seveda ta piškotek velja samo za našo spletno stran in vam ne sledi na druge spletne strani – tam si morate določeno funkcionalnost nastaviti sami posebej
 3. piškotki, ki skrbijo za razne statistične namene, npr. prikažejo nam katere naše vsebine so največkrat obiskane, kaj obiskovalci ne gledajo itd. Na ta način lahko zagotavljamo boljšo vsebino na naši spletni strani. Te informacije nam seveda ne omogočajo vaše identifikacije in so anonimne
 4. piškotki, ki skrbijo za oglaševanje tretjih oseb. Ti piškotki lahko sporočajo lastnikom katere spletne strani obiskujete, katere oglase si ogledujete ipd. Naša spletna stran ne uporablja teh piškotkov.

Na naši spletni strani trenutno uporabljamo piškotke iz prve, druge in tretje skupine. V primeru uporabe piškotkov iz četrte skupine, si le-te lahko izklopite sami z orodjemm na prvi strani (ali pa uporabite napotke iz spodaj navedenih povezav)  in nam onemogočite njihovo uporabo.
Če želite, lahko v brskalniku popolnoma prepoveste ali dovolite uporabo piškotkov (izbrišete že obstoječe piškotke)  iz naše spletne strani (mogoče boste morali postopek ponoviti ob posodobitvi, menjavi svojega brskalnika, možno je tudi, da v tem primeru naša spletna stran ne bo več delovala oz. je ne boste mogli uporabljati v vseh predvidenih namenih). Kako lahko to naredite v nekaterih brskalnikih, lahko izveste na spodaj navedenih povezavah:

x

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Potrjujem Zavračam Center zasebnosti Nastavitve zasebnosti Preberi več o Piškotkih