Opazovanje in zaznavanje metamorfoze rastlin

Dvodnevni seminar z g. Thomasom Lüthijem, soustanoviteljem in predsednikom Združenja Demeter International, soustanoviteljem in dolgoletnim vodjem biodinamičnega posestva Skillebyholm v Järni ter pobudnik in soorganizator biodinamičnih izobraževanj po celem svetu.

Opazovanje in zaznavanje metamorfoze rastlin – vpogled v rastline z biodinamičnega vidika. Združenje Demeter Slovenija v sodelovanju z Zvezo biodinamikov Slovenije, Biotehniškim centrom Naklo in Demeter International organizira dvodnevni seminar z g. Thomasom Lüthijem.

Thomas Lüthi prihaja iz Järne na Švedskem in je soustanovitelj ter predsednik Združenja Demeter International, ter dolgoletni vodja Sekcije za kmetijstvo v Dornachu v Švici. Je kmet, vrtnar in pedagog ter soustanovitelj in dolgoletni vodja biodinamičnega posestva Skillebyholm v Järni ter pobudnik in soorganizator biodinamičnih izobraževanj po celem svetu.

Večina izmed nas ob besedi ‘metamorfoza’ pomisli na to, kako iz bube izleti prelep metulj. Po Goetheju pa je metamorfoza bistvena značilnost vseh živih bitij. Na dvodnevnem seminarju se bomo poglobili v metamorfozo zdravilnih rastlin, še posebej tistih, ki jih biodinamiki uporabljamo za izdelavo preparatov. Vzeli jih bomo kot primer, kako pridobiti nov vpogled in pristen odnos do narave, ki je v današnjem času marsikdaj nehote spregledan. Seminar bo obsegal teoretičen del o rastlinski metamorfozi, kako in zakaj se pojavnost rastlin spreminja v toku dneva, meseca, leta, v odvisnosti od rastišča in drugih dejavnikov. Teorija se bo prepletala z vajami iz opazovanja rastlin, ki nam bodo pomagale občutiti, na kakšen način smo povezani z zunanjo realnostjo.

 

BIOTEHNIŠKI CENTER NAKLO, Strahinj 99, 2. nadstropje

PETEK, 21. april 2017: 15.00–20.00

SOBOTA, 22. april 2017: 09.00–17.30

 

Oba dneva druženja bosta prevajana v slovenščino.

 

Ker je število mest omejeno, zbiramo prijave na: andreja.videmsek@gmail.com ali maja@gaiamaia.com do zapolnitve prostih mest. Prijave so obvezujoče.

 

Ob prijavi sporočite:

ime in priimek, email naslov, društvo in telefonsko številko

 

Prispevek za seminar znaša 90 eur, za člane Združenja Demeter Slovenija 60 eur, ki ga po potrjeni prijavi in najkasneje do 17. 4. 2017 poravnate Združenju Demeter Slovenija na TRR: SI56 6100 0001 0390 890,Delavska hranilnica d.d. Ljubljana, Imetnik računa: Združenje Demeter Slovenija, Volčji grad 40, 6223 Komen.

 

Veselimo se ponovnega snidenja in Vas vljudno vabimo!

Združenje Demeter Slovenija

Predsednik: Sergij Stancich

 

*Organizatorji si pridržujemo pravico do spremembe urnika programa.

2017-04-18T12:36:40+01:00 Dogodki|
x

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Potrjujem Zavračam Center zasebnosti Nastavitve zasebnosti Preberi več o Piškotkih