Občinsko priznanje za projekt Narava nas uči

Dr. Maja Kolar je, 5. avgusta na občinski praznik občine Radovljica, prejela pečat Občine Radovljica za idejno pobudo in sodelovanje pri izvedbi projekta Narava nas uči z javnim biodinamičnim učnim vrtom v Radovljici.

V letu 2013 sta bila v okviru projekta Narava nas uči v Radovljici in v Kranjski Gori vzpostavljena javna učna biodinamična vrtova, ki sta poleg ekološkega uspela pridobiti tudi certifikat Demeter.

Doktorica Maja Kolar v projektu sodeluje od vsega začetka ter je s svojim znanjem bistveno pripomogla k vzpostavitvi biodinamičnega vrta. Namen projekta je spodbuditi pridelavo visokokakovostne hrane, prispevati k večji samooskrbnosti in ohranjanju naravnega ravnovesja.

Kot so zapisali v obrazložitvi nagrade, Maja Kolar spodbuja in skrbi za vključevanje različnih skupin prebivalcev in izmenjavo znaj ter izkušenj za pridelavo zdrave hrane. Izrednega pomena je vključevanje lokalnih vrtcev in šol, katerih otroci in učenci se spoznavajo z vrtnarjenjem in pripravljajo različne jedi iz zelenjave, ki je zrasla na vrtu. Projekt je inovativen, ker zajema tako vzpostavitev biodinamičnega učnega vrta kot novih učnih vsebin, usposabljanj in aktivnosti na vrtu.

2017-09-20T16:57:57+02:00 Mediji o nas, Semenjalnica|
x

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Potrjujem Zavračam Center zasebnosti Nastavitve zasebnosti Preberi več o Piškotkih