Ko narezane kumarice oživijo

Večina hrane, ki jo kupimo v supermarketih je za uživanje primerna, ni pa v vitalna. V konvencionalnem kmetijstvu so rastline med rastjo zaradi zahtev po čim večjih pridelkih v nenehnem stresu in zato fiziološko ne dozorijo, zato uživamo večinoma »zeleno« hrano. Toda trgovskih verig ne zanima vitalnost hrane, temveč prodaja,so ključne misli Jensa Otta Andersena, strokovnjaka za fiziologijo in vitalnost rastlin in zato velikega podpornika ekološkega in biodinamičnega kmetijstva iz  drugega največjega danskega mesta Archusa. Več v prihodnji številki Kmečkega glasa.

 

Vir: kmeckiglas.com / Darja Zemljič, 28.06.2017

2017-07-20T09:01:34+02:00 Novičke|
x

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Potrjujem Zavračam Center zasebnosti Nastavitve zasebnosti Preberi več o Piškotkih