Inštitut Ekosemena poskrbel za sestavine zajtrka z evropskimi prijatelji

V soboto, 17. novembra, so v ČRICGu – Čebelarskem razvojno izobraževalnem centru Gorenjske, pripravili dogodek Čebelica Medka povezuje. Šlo je za zajtrk z evropskimi prijatelji, ki je potekal v okviru Slovenskega medenega zajtrka in je povezal slovenske otroke z njihovimi sovrstniki iz ene od evropskih držav.

Tako kot lani, so tudi letos, s pomočjo sodobne tehnologije, prek interneta povezali skupino otrok iz Radovljice (folklorna skupine Č’belce iz Radovljice pod mentorstvom Uršule Kavar) in Londona (skupina otrok, ki se uči slovenščine pri Urški Rozman). Otroci so pripravili kratek program na temo čebel in ga predstavili svojim evropskim sovrstnikom. Dogodek so zaključili s tradicionalnim slovenskim zajtrkom.

Janko Sebastijan Stušek, predsednik Čebelarskega društva Radovljica: »Namen tega zajtrka je, da otroci vsaj enkrat na leto jedo ekološke proizvode, kot so med, maslo, mleko, kruh, jabolka in zeliščni čaj, pridelane v domačem okolju. Veseli me, da take zajtrke otroci jedo že 12 let.«

Špela Kalan Razinger, upraviteljica centra ČRICGu: »Zahvalila bi se Inštitutu Eko semena, ki je poskrbel za ekološke sestavine zajtrka, čebelarskemu društvu za domači med ter darovom biodinamičnega učnega vrta v Radovljici iz katerih smo skuhali čaj.«

Tita Porenta, kustosinja Muzejev radovljiške občine: »Rada bi opozorila še na to, da je bil zajtrk postrežen na unikatnih krožnikih in skodelicah, ki so jih izdelali varovanci radovljiškega CUDVja pod mentorstvom Matjaža Arnola, magistra slikarstva.«

Ciril Globočnik, župan občine Radovljica: »Ponosni smo, da imamo v ČRICGu tak dogodek, ki ozavešča od najmlajših do najstarejših.«

Župan je ob zaključku zajtrka podelil tudi nagrado Zarji Gantar, četrtošolki, ki je v lanskem šolskem letu pod mentorstvom Tanje Kozel, naslikala risbico, ki krasi tulce ekosemen.

 

Več o projektu Čebelica Medka povezuje

Zajtrk z evropskimi prijatelji je nastal v sodelovanju Čebelarskega muzeja Radovljica s Čebelarskim centrom Gorenjske in številnimi drugimi inštitucijami. Za prenos dogajanja so poskrbeli dijaki programa Medijski tehnik Ekonomske gimnazije in srednje šole Radovljica pod mentorstvom prof. Primoža Zorka, sestavine tradicionalnega slovenskega zajtrka pa je priskrbel Inštitut Ekosemena.

 

VEČ O DOGODKU V FOTO GALERIJI:

Folklorna skupine Č’belce iz Radovljice pod mentorstvom Uršule Kavar.

 

Janko Sebastijan Stušek, predsednik Čebelarskega društva Radovljica, Ciril Globočnik, župan občine Radovljica, dr. Maja Kolar, Tita Porenta, kustosinja Muzejev radovljiške občine.

 

Zarja Gantar, četrtošolka, ki je v lanskem šolskem letu pod mentorstvom Tanje Kozel, naslikala risbico, ki krasi tulce ekosemen.

 

Otroci so z užitkom pojedli tradicionalni slovenski zajtrk. Med, ki ga je priskrbelo čebelarsko društvo Radovljica, čaj, skuhan iz zelišč, ki so zrasla na biodinamičnem učnem vrtu v Radovljici in ostalim ekološkim sestavinam, ki jih je priskrbel Inštitut ekosemena.

 

2018-12-07T09:07:02+01:00 Novičke|
x

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Potrjujem Zavračam Center zasebnosti Nastavitve zasebnosti Preberi več o Piškotkih