Ekopraznik – uživanje v darovih, ki so zrasla iz semen

20. septembra se je na biodinamičnem učnem vrtu ob Osnovni šoli A. T. Linharta Radovljica, odvijal 5. Ekopraznik. Dr. Maja Kolar, svetovalka in predavateljica s področja biodinamičnega kmetovanja je pozdravila obiskovalce, – letos se je praznika udeležilo zelo veliko ljudi – in v svojem uvodnem nagovoru poudarila, da se na biodinamičnem učnem vrtu radi povezujejo in sodelujejo: “Letos smo ekopraznik nadgradili še s kolesarskim izletom in akcijo Očistimo Slovenijo.”

Tudi Ciril Globočnik, župan Občine Radovljica je poudaril, da podpira združevanje različnih okoljskih akcij: “Ponosen sem, da imamo v naši občini edini šolski vrt z Demeter certifikatom v Evropi. Vsa zahvala za to gre Maji Kolar. Vesel sem, da se v program vključuje vedno več otrok od najmlajših do srednejšolcev, ki vedo kako pomembna je zdrava hrana.”

Kolarjeva je povedala, da se šolski učni vrt letos lahko pohvali z novo pridobitvijo – čebelnjakom:  “Čebele so na biodinamičnem vrtu tkalke življenja.”

Janko S. Stušek, predsednik Čebelarskega društva Radovljica je povedal, da so čebelnjak postavili v počastitev svetovnega dneva čebel v sodelovanju z občino Radovljica: “S postavitvijo čebelnjaka so zagotovili tudi pogoje za čebelarski krožek. Zahvaljujemo se občini, da je projekt finančno podprla.”

Maja Kolar se je zahvalila učencem osnovne šole A. Janše za razstavo panjskih končnic in dijakom Srednje gostinske in turistične šole za pripravo okusnih jedi iz ekološke zelenjave, ki je zrasla na biodinamičnem učnem vrtu: “V sodelovanju z Ekosemena inštitutom pa še vedno zbiramo stare sorte semen, zato vabim vse, ki jih imajo, da nam jih prinesejo. Tako bomo lahko vsi uživali v darovih, ki jih prinašajo stare sorte semen.”

Na stojnicah so svoje pridelke in izdelke ponudili tudi ekološki in biodinamični kmetje, člani Združenja ekoloških kmetov Gorenjske.

 

NEKAJ FOTO UTRINKOV IZ 5. EKOPRAZNIKA

 

 

OTROCI ZBIRAJO RAZLIČNE SORTE SEMEN

 

 

OTROŠKA USTVARJALNOST NE POZNA MEJA

 

 

UNIKATNE PANJSKE KONČNICE OTROK IZ OSNOVNE ŠOLE A. JANŠE

 

 

 

2018-09-24T20:15:04+01:00 Dogodki|
x

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Potrjujem Zavračam Center zasebnosti Nastavitve zasebnosti Preberi več o Piškotkih